Design- en architectuurwandeling

Genk is geen stad zoals de andere Vlaamse steden. Genk is een jonge, dynamische stad bestaande uit een verzameling van wijken, open ruimte, brede wegen, bossen, villaverkavelingen en industrie.

De laatste decennia is er een duidelijke visie uitgewerkt voor de stadsontwikkeling. We bewonderen de prachtige bibliotheek die het stadsplein domineert. Daarna mogen we binnenkijken in het Carbon hotel. Een van de “leading design hotels of the world”.

We brengen een bezoek aan de dienstenzone Xentro waar de X symbool staat voor het kruispunt van diensten en activiteiten. Je ziet er het prachtige Mario Botta-gebouw, ontworpen door de flamboyante Italiaans-Zwitserse architect. In het Botta gebouw bezoeken we de Cosmopolitan Gallery met bijzondere werken van Koen Vanmechelen. Het is overigens ook Mario Botta die het ontwerp voor het nieuwe atelier van deze hedendaagse kunstenaar tekende.

Shopping 1, de eerste shopping van België werd in een nieuw uitdagend kleedje gestoken. Daar proeven we van de gezellige sfeer vooraleer we over het marktplein terugkeren langs de autovrije wandelzone naar ons vertrekpunt aan het vernieuwde stadsplein.
En je zal blij verrast zijn over de dynamiek van Genk !

BOEK NU deze design- en architectuurwandeling met gids.

Terug naar overzicht Rondleidingen – Op stap met ons
Wie zijn de Genker gidsen
Neem contact met ons
Home